X
تبلیغات
کالج کارآفرینی تیوان

پولادین

باشگاه فرهنگی ورزشی شیراز جوان

جستجو
تقویم
تیر 1397
شیدسچپج
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
نظرسنجی
به نظر شما چگونه باید از محیط زیست و منابع طبیعی حفاظت نمود؟
نویسندگان
پیوندها
آمار
تعداد بازدیدکنندگان : 33736

کوه را چنین تعریف می کنند: برجستگی منفردی از یک سرزمین که در منطقه ای توسط دشت ها احاطه شده و بیش از 600 متر ارتفاع داشته باشد .

قله را اینچنین : مرتفع ترین قسمت در کوه، تپه یا یک ناهمواری را قله می گویند.

در واقع اصل " منفرد بودن " در تعریف کوه بسیار مهم است نه ارتفاع . اورست با ارتفاع 8850 متر بلند ترین کوه دنیا به حساب می آید و کی 2 با ارتفاع 8611 متر دومین کوه بلند دنیاست , در صورتی که دومین قله بلند دنیا بعد از اورست یکی از قله های فرعی خود کوه اورست است که کوهی مستقل به حساب نمی آید اما ارتفاع آن از کی 2 بیشتر است .


قله های بالای 4000 متر در ایران بیش از 600 قله برآورد می شوند اما الزاما همگی کوه به حساب نمی آیند . در زیر نام تعدادی از این قله ها آمده که برخی از آنها را می توان مستقلا کوه نامید، مثل دماوند و سبلان.

لیست زیر کامل نیست امیدوارم دوستان که اطلاعاتی یا پیشنهادی دارند درتکمیل فهرست همکاری فرمایند.

نام کوه ( یا قله ) ارتفاع رشته کوه

ردیف

قله

ارتفاع (متر)

رشته کوه

1

دماوند

5671

البرز مرکزی

2

علم کوه

4848

البرز مرکزی

3

سبلان

4811

زاگرس شمالی

4

تخت سلیمان

4643

البرز مرکزی

5

لنگری

4510

البرز مرکزی

6

خرسان

4500

البرز مرکزی

7

هزار

4465

کوههای مرکزی ایران

8

گرده کوه

4450

البرز مرکزی

9

قاش مستان

4409

زاگرس مرکزی

10

سردشت

4378

البرز مرکزی

11

خلنو

4375

البرز مرکزی

12

آزاد کوه

4355

البرز مرکزی

13

شاه

4351

کوههای مرکزی ایران

14

چپکرو

4318

البرز مرکزی

15

پالون گردن

4250

البرز مرکزی

16

شکرلقاس

4250

البرز مرکزی

17

پلوار

4233

کوههای مرکزی ایران

18

زرد کوه

4221

زاگرس مرکزی

19

خرسرک

4220

البرز مرکزی

20

گرمابسر

4220

البرز مرکزی

21

آبند

4187

البرز مرکزی

22

سه یالان ( سیالان )

4175

البرز مرکزی

23

اشترانکوه

4150

زاگرس مرکزی

24

خرتوئک

4150

البرز مرکزی

25

شاه شهیدان

4150

البرز مرکزی

26

لوکوره

4150

زاگرس مرکزی

27

جوپار

4135

کوههای مرکزی ایران

28

نارچو

4130

البرز مرکزی

29

سه سنگ

4115

البرز مرکزی

30

گدارکج اندرکج

4110

کوههای مرکزی ایران

31

کهاربزرگ

4108

البرز مرکزی

32

گلچین

4093

کوههای مرکزی ایران

33

کازینستان

4082

زاگرس مرکزی

34

قره داغ

4076

البرز مرکزی

35

طالقان

4056

البرز مرکزی

36

شیرکوه

4055

کوههای مرکزی ایران

37

حصارچال

4050

البرز مرکزی

38

کائون

4050

البرز مرکزی

39

سرمشک

4048

کوههای مرکزی ایران

40

شاهانکوه

4040

زاگرس مرکزی

41

میشینه مرگ

4022

البرز مرکزی

42

دهلا (وروشت)

4008

البرز مرکزی

43

پیت غار

4000

البرز مرکزی

44

جانستون

4000

البرز مرکزی

 
 
بلند ترین ارتفاعات اُستان های ایران
 
فهرست زیر براساس تقسیمات سیاسی استان ها تنظیم شده که این نوع تقسیم بندی در پاره ای مواردمی تواند اشکالاتی را در پی داشته یا با برخی ذهنیت هایی که ما از مناطق داریم ناهم خوان باشد. مثلا کوه شاهو درمرز مشترک استان های کردستان – کرمانشاه واقع شده همانند اورست که درخط مرزی نپال – چین قرارگرفته است .
کوه شاهو بطور رسمی ( در تقسیمات جغرافیای سیاسی ) دراستان کردستان قرار می گیرد در صورتی که معمول ترین راه های صعود به شاهو دراستان کرمانشاه ( پاوه– شمشیر) قرار دارند.
در پایان فهرستی از بلندی هایی که درنقاط مرزی استاه ها واقع اند آمده که قله های مرزی مشترک استانها رادر بر دارد .

فهرست بلند ترین ارتفاعات اُستان های ایران بر ترتیب ارتفاع

ردیف

استان

کوه - قله

ارتفاع (متر)

1

 مازندران

 دماوند

5671

2

 اردبیل    

سبلان 

4811

3

 کرمان  

 کوه هزار  

4465

4

 کهگیلویه و بویراحمد 

 قاش مستان 

4409

5

 تهران   

 خُلنو  

4375

6

 چهارمحال و بختیاری 

 زردکوه 

4221

7

 قزوین  

 سیاهلان 

4175

8

 لرستان  

اشتران کوه  

4150

9

 یزد   

 شیرکوه  

4055

10

 اصفهان  

 شاهانکوه  

4040

11

 سمنان  

 کوه شاهوار 

3945

12

 فارس  

 کوه بُل  

3943

13

 سیستان و بلوچستان 

 تفتان

3941

14

 گلستان  

 گاوکشان 

3813

15

 آذربایجان غربی  

 قندیل 

3800

16

آذربایجانشرقی

سهند  

3707

17

 خوزستان  

 منار  

3701

18

 همدان  

 الوند  

3580

19

 کردستان  

 شاهو  

3390

20

 کرمانشاه  

 پراو( پرو)  

3357

21

 زنجان  

 بلقیس 

3332

22

 مرکزی  

 ولیجیا  

3330

23

 هرمزگان  

 هماک  

3267

24

 خراسان رضوی 

 بینالود 

3211

25

 گیلان  

 بغروداغ  

3197

26

 قم  

 کوه پلنگ آبی 

3154

27

 خراسان شمالی 

 کوه شاه جهان 

3032

28

 خراسان جنوبی    

سیاه کوه

2858

29

 ایلام   

 کبیرکوه 

2790

30

 بوشهر  

 کوه خورموج 

1950



ارتفاعات مشترک در مرز استان ها

1 . شاهو ( 3390 ) کردستان – کرمانشاه

2 . قندیل ( 3800 ) آذربایجان غربی – کردستان عراق (اگر قله قندیل را در نظر نگیریم بلندترین قله آذربایجان غربی کوه برده رش ( 3608 متر ) خواهد بود.)

3 . منار ( 3701 ) خوزستان – چهارمحال و بختیاری

4 . بلقیس ( 3332 ) زنجان – آذربایجان غربی

5 . شاهوار ( 3945 ) سمنان – گلستان

6 . سیاهلان ( 4175 ) قزوین – مازندران

7 . پلنگ آبی ( 3154 ) قم – مرکزی

8 . گاوکشان ( 3813 ) گلستان – سمنان

9 . بغروداغ ( 3197 ) گیلان – اردبیل

عباس محمدی
در ایران، چهارم مهرماه در میان کوه نوردان و طبیعت دوستان به عنوان روز پاکسازی کوهستان شناخته شده است. دلیل انتخاب این روز، آن است که چندین سال پیش، اتحادیه جهانی سازمان های کوه نوردی(UIAA) که همان فدراسیون جهانی این ورزش به شمار می آید، روز 26سپتامبررا روز کوهستان پاک خواند و از همه کوه پیمایان خواست که در نزدیک ترین یکشنبه به این روز، به پاکسازی منطقه های کوهستانی بپردازند. در ایران، از سال 1367 فدراسیون کوه نوردی به مدت چند سال، چهارم مهرماه را روز پاکسازی کوهستان خواند، اما تقریباً 6-5 سال بعد، اعلام رسمی این روز، از سوی فدراسیون کوه نوردی یا هیات ها (شاخه های شهرستان فدراسیون) کنار گذاشته شد و فقط سازمان های غیردولتی، به این مناسبت هر سال برنامه های پاکسازی مسیرهای کوهستانی از زباله و کارهای آموزشی رودررو با مردم را در این زمینه داشته اند. لازم به یادآوری است که در سال های اخیر، در پایگاه اینترنتی و نشریه UIAA هم چیزی در مورد روز پاکسازی کوهستان نوشته نمی شود.به هر حال، چراغ سنت پسندیده برگزاری برنامه های پاکسازی، اگرچه کم فروغ، به هرحال به دست گروه های کوه نورد و دوستدار کوهستان روشن نگاه داشته شده است. در گوشه و کنار جهان، هرچند گاه یک بار، خبری از گروه های داوطلب (یا حمایت شده از سوی پاره ای سازمان ها و شرکت ها) می شنویم که مثلاً عازم پاکسازی مسیرهای صعود اورست، کی 2 (دومین قله بلند جهان) یا جاهای دیگر شده اند. در ایران، در نخستین جمعه پس از چهارم مهر، کوه نوردان در پاره ای مبدأهای کوه پیمایی، پارچه نوشته هایی نصب می کنند و با پخش کیسه های زباله و بروشورهای هشداردهنده، می کوشند توجه مردم را به لزوم حفاظت از محیط های کوهستانی جلب کنند.
امسال، در تهران، شهرداری(از طریق ستاد محیط زیست و توسعه پایدار) از تعدادی سازمان های دولتی و مردم نهاد (NGO) فعال در زمینه کوه نوردی و حفاظت محیط های کوهستانی دعوت کرد تا مراسم روز پاکسازی کوهستان را به شکلی پرشورتر برگزار کنند. پس از چندین نشست، قرار شد که پیش ازآغاز ماه رمضان و در روز پاکسازی، جمعه 31شهریور در بوستان جمشیدیه (ابتدای مسیر کوه پیمایی کلک چال) جشنواره  پاکسازی کوهستان با برنامه نمایش عروسکی، موسیقی، مسابقه نقاشی برای کودکان و... اجرا شود. در عین حال انجمن کوه نوردان ایران قبول کرد که در پنج مسیر شمال تهران (دارآباد، کلک چال، سربند، ولنجک، درکه) و قله توچال، با کمک گرفتن از کوه پیمایان گذری، در روزهای 30 و 31 شهریور به پاکسازی بپردازد.
با پیگیری های گروه دیده بان کوهستان و انجمن کوه نوردان، در مسیرهای کوه پیمایی نزدیک به چندین شهر دیگر هم برنامه های پاکسازی اجرا شد. تا جایی که اطلاع یافته ایم، در کلاردشت (بخشی از مسیر رودخانه سردابرود)، در تنکابن (منطقه دریاسر)، در سوادکوه (منطقه ورسک)، در ماسوله (مسیر قله شاه معلم)، در مشهد (کوه های خلج و اخلومد) در بابل، قائم شهر، ساری، کرمان، دیواندره،ماکو،اراک،کرمانشاه و چند شهر دیگر کردستان، زاهدان، سمنان و... نیز برنامه های کوچک و بزرگ پاکسازی اجرا شده و در بعضی جاها پوشش رسانه ای خوبی توسط صداوسیما و روزنامه های استانی ایجاد شده است. مجموعه  این برنامه ها توانست به پاکیزه شدن چند نقطه و تا حدودی به گسترش فرهنگ حفاظت از محیط زیست - و به  طور خاص، محیط کوهستان - کمک کند.
کوه ها نقشی بسیار مهمی در چرخه زیست دارند. آنها منبع عمده آب های شیرین، زیستگاه گونه های متنوع جانوری و گیاهی، پناهگاه پاره ای از گونه ها که پیش از دست اندازی های گسترده انسان در دشت ها می زیسته اند، منبع بزرگ علوفه و چوب و مواد معدنی و گیاهان دارویی و خاستگاه فرهنگ های گوناگون هستند. تقریباً زندگی هیچ کس در کره زمین ناوابسته به کوهستان نیست و حتی آنانی که مستقیماً از منابع کوهستانی استفاده نمی کنند، به طور غیرمستقیم از آن سود می برند. کافی است توجه داشته باشیم که کوه ها یکی از منابع کلیدی انرژی هستند. آنها سوخت های زیستی (biomass) مانند چوب بقایای کشاورزی، فضولات جانوری و نیز سوخت های جایگزین ناشدنی مانند زغال سنگ و گاز و انرژی برقابی را تأمین می کنند. همچنین کوه ها منبع بالقوه بسیار خوبی برای انرژی های پاک مانند انرژی باد و خورشید هستند.
جامعه های کوه نشین سهم مناسبی از مواهب کوهستان ندارند و برای مثال، انرژی هایی که از کوهستان سرچشمه می گیرد، اساساً نصیب سرزمین های پایین دست می شود. کوه نشینان، همچنان مجبور به استفاده از بوته ها و درختان برای سوخت هستند که این، برای سلامت خودشان و حفظ سلامت محیط زیست زیانمند است.سده ها است که آدمیان به بهره کشی از کوهستان مشغول اند ( و این در دهه های اخیر شدت بسیار یافته است) اما در اندیشه حفظ کوه ها نبوده و مسئولانه از آنها استفاده نکرده ند. در ایران، چرای مفرط، ساخت و ساز، معدن کاوی، جنگل زدایی و گردشگری ناسالم، کوه ها را دستخوش تخریب و آلودگی شدید ساخته است. لازم است که دولت و ملت با بازنگری در شیوه های گذشته، این روند را معکوس کنند. 


           
مرجع : انجمن کوهنوردان ایران 


در هر فعالیت ورزشی امکان بروز آسیبهای ورزشی وجود دارد. کوهنوردان به خاطر ماهیت خاص ورزش کوهنوردی در معرض آسیب بیشتری قرار دارند. هر چند پیشگیری مقدم بر درمان است ولیکن آگاهی از درمان صحیح و انجام آن می تواند از آسیبهای بیشتر و وخامت آن پیشگیری کند.

اغلب آسیبهای ناشی از ورزش از نوع آسیبهای بسته مانند پیچ خوردگی، ضرب دیدگی و کشیدگی ها می باشد. برخورد اولیه مناسب با این آسیبها در کاهش مدت زمان لازم برای بازتوانی کامل و روند بهبود آن بسیار موثر خواهد بود.

 با توجه به مکانیسم غالب آسیبها، اقدامات اولیه مناسب بشرح زیر انجام می شوند. برای بخاطر سپاری بهتر، این اقدامات به صورت PRICES خلاصه شده اند.

اقدامات PRICES :

Protection:

 حفاظت: عضو آسیب دیده باید در مقابل آسیبهای بیشتر و نیز حرکات و اقدامات آسیب رسان مورد حفاظت قرار گیرد. به عنوان مثال بانداژ، آتل گیری و بی حرکتی بوسیله آویز کردن یا پوشش های ویژه می تواند عضو آسیب دیده را در برابر آسیب بیشتر یا بدتر شدن آن حفاظت کند.

Rest:

استراحت: در صورت امکان باید از حرکت عضو آسیب دیده جلوگیری نمود. این استراحت برای جلوگیری از افزایش التهاب بسیار مفید است. همچنین استراحت برای فرد آسیب دیده نیز توصیه می شود.

Ice:

یخ: سرد کردن عضو و موضع آسیب باعث کاهش التهاب و جلوگیری از افزایش آن می شود. سرد کردن باید از اولین دقایق آسیب شروع شده و بسته به وسعت و شدت آسیب بین 48 تا 72 ساعت ادامه داشته باشد. پروتکل توصیه شده برای یخ درمانی بصورت سرد کردن به مدت 20 دقیقه در هر ساعت می باشد. این کار با گذاشتن کیسه حاوی یخ که در پارچه ای پیچیده شده است روی موضع آسیب انجام می شود. نباید یخ بصورت مستقیم روی پوست قرار گیرد چرا که باعث آسیب سرمایی عضو می شود.

Compression:

فشار: فشار بر عضو و موضع آسیب باعث جلوگیری از تورم بیشتر بافت و عضو آسیب دیده می شود. این امر باعث می شود تا التهاب کمتر عضو در بهبود زودتر آن موثر باشد. فشار بر موضع آسیب بوسیله بانداژ ساده یا کشی و یا استفاده از نوارهای الاستیک قابل انجام است. برخلاف یخ، فشار بصورت مداوم باید اعمال شود و تنها در استراحت شبانه باید باز شود. در بانداژ فشاری باید به وجود جریان خون در انتهای عضو دقت نمود. Elevation:                                                                                                   

بالا نگه داشتن: بالا نگه داشتن عضو آسیب دیده نسبت به سطح قلب باعث کاهش تورم موضع آسیب و جلوگیری از پیشرفت عوارض آسیب می شود. این اقدام بویژه در هنگام استراحت باید انجام شود.

Support:

حمایت: عضو آسیب دیده باید در فعالیتهای خود مورد حمایت قرار گیرد تا فشار کمتری بر آن وارد شود. به عنوان مثال برای حمایت اندام تحتانی می توان از عصا استفاده کرد.

 باید توجه داشت که همیشه همه اقداماتPRICES قابل انجام نیست ولی  این اقدامات در کاهش عوارض آسیبهای ورزشی و تسریع در بهبود آنها موثر بوده و حتی الامکان باید در موارد آسیب دیدگی انجام پذیرند.




گردآوری: دکتر سعید بهاءلو

پروفسور منوچهر جعفریان، متخصص و پژوهشگر برجسته علوم تغذیه بعد از 45 سال دوری، به وطن بازگشته و حاصل یافته‌های علمی و آزمایشگاهی این محقق که نتیجه 25 سال تلاش مستمر اوست با خود آورده.

 یافته‌هایی که در ظاهر آنقدر ساده‌‌اند که عمل کردن به آنها شوخی به نظر می‌رسد.

او می‌گوید تغذیه صحیح عامل اصلی سلامت و عادت غذایی غلط که در میان ایرانیان تبدیل به یک فرهنگ شده علت اصلی بیماری‌هاست.

طبق گفته او ایرانیان خوب تغذیه می‌کنند اما غلط و با اصلاح الگوی تغذیه‌ای خود به‌راحتی می‌توانیم 120 سال عمر کنیم و علاوه بر نوه‌ها و نتیجه‌ها، ندیده‌هایمان را هم ببینیم.
به گزارش شرق، 12آذر تالار اندیشه معلم سعادت‌آباد میزبان نخستین همایش تغذیه جسم و روح بود.

در این همایش، پروفسور منوچهر جعفریان و برخی از استادان برجسته علم تغذیه تحقیق‌های علمی خود را که تئوری‌های نوین سلامتی و تغذیه است ارایه دادند.

در این همایش که به همت انجمن راهیان مولانا برگزار شد، علاوه بر مباحث تغذیه‌ای و تاثیر آن بر سلامت جسم و روح مباحثی چون هارمونی با طبیعت و تاثیر عرفان بر سلامت روح ارایه شد و پروفسور نقش اصلی تغذیه در پیشگیری از بیماری‌ها و حفظ سلامت را تشریح کرد.

 

دنیا رژیم‌های لاغری را مردود می‌داند

پروفسور جعفریان می‌گوید: «غذاها ربطی به چاقی یا لاغری ندارد.

تئوری«کم بخور لاغر شوی» هنوز در ایران رایج است اما این تئوری در دنیا رد شده.

سوءتغذیه انسان را چاق می‌کند.

در اثر سوءتغذیه‌ای که ما در ایران داریم، هورمون‌هایی در بدن ترشح می‌شود و این هورمون‌ها باعث چاقی یا لاغری می‌شوند.

ما باید بدانیم نیاز بدن چیست بعد غذای مورد نیاز آن را تهیه کنیم.

 

خداوند نعمت‌های لازم برای تامین غذای مورد نیازمان را در اختیار ما قرار داده و عمر طولانی برای ما تا 120 سال است.

فقط غذاهای مناسب با بدن ما را به این عمر می‌رساند.

او تاکید می‌کند: ««کم بخور لاغر شوی» و کالری‌شماری برای زمان قدیم بود نه امروز.

 

امروزه آن رژیم‌های غذایی که دیگر در اروپا و در دنیا هم رد شده سبب کوتاهی عمر، ریزش مو و سلب سلامتی می‌شود؛ زیرا بدن افراد در اثر این رژیم‌ها چربی‌های باوفا را از دست می‌دهند

و این چربی‌ها دو ماه بعد با عنوان «یو‌یو افکت» برمی‌گردند.

سوال اصلی این است که چطور چربی‌هایی که خالی می‌شوند و بدن را ترک می‌کنند دوباره برمی‌گردند و فرد را چاق می‌کنند؟»

 

او با ادبیات ساده و مثال‌هایی روان با تشریح چرایی چاقی افراد بعد از تخلیه چربی می‌گوید: «چربی‌ها در سلول‌های آ. دی. فسفته جمع می‌شوند زمانی که این سلول‌ها از چربی‌ تخلیه می‌شوند بدن شروع می‌کند به تکثیر این سلول‌ها و یک میلیون سلول تبدیل به 10 میلیون می‌شود؛

این انبارهای جدید صبر می‌کنند تا غذای جدید وارد بدن شود.

با ورود غذا سلول‌ها چند برابر شده، غذا را دریافت کرده و فرد را از اول هم بیشتر چاق می‌کنند.

 

»برای سلامتی‌تان بخندید؛ ببخشید؛

 

فراموش کنید دکتر جعفریان می‌گوید: «خندیدن، بخشیدن، فراموش کردن

سه عامل مهم برای سلامت روح و روان است.

 

سلامتی برای ما همه چیز نیست اما بدون آن همه چیز برای ما هیچ است.

 

سلامتی بزرگ‌ترین نعمتی است که خداوند متعال به ما عنایت کرده اما چون آن را به صورت رایگان در اختیار ما قرار داده و ما برای چیز رایگان ارزش قایل نمی‌شویم قدر سلامتی را هم نمی‌دانیم.

 

اگر میلیاردها پول پرداخت می‌کردیم امکان نداشت اجازه بدهیم این بدن مریض شود

اما برای حفظ آن نمی‌کوشیم.

ما باید به‌طور قطع به عمر 120سال برسیم و تنها راه آن حفاظت از سلامت بدن است.»

 

خوب غذا می‌خوریم اما غلط

این پژوهشگر تغذیه که مبدع طرح «دهکده سلامتی» است، می‌گوید:

«در ایران نیاز بدن را نمی‌دانیم فقط شکم را پر می‌کنیم.

اگر بدانید بدن‌تان به چه منابع تغذیه‌ای نیاز دارد و آن را برای سلول‌های بدن تهیه کنید، تمام سلول‌ها از شما ممنون می‌شوند. خوب غذا می‌خوریم اما غلط.

 

باید بیشتر از میوه‌جات و سبزیجات استفاده کنیم و از گوشت فاصله بگیریم.

 

گوشت در تغذیه جهانی روز به روز بیشتر محکوم می‌شود.

تمام دنیا به گیاه‌خواری برگشته است.

در کشورهای ژاپن، سوییس و آمریکا رویکرد غذایی به سمت گیاه‌خواری پیش می‌رود.

ما دو نوع تغذیه داریم: تغذیه جسم، تغذیه روح.

تغذیه جسم نیاز به همان پنج ماده غذایی شامل پروتئین‌ها، کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها، ویتامین‌ها و املاح است.

 

تغذیه روح هم وابسته به پنج فاکتور است که شامل هدف‌دار بودن، اعتماد داشتن به دیگر انسان‌ها، اعتقاد، عشق و اراده است.

 

جالب است بدانید طبق یافته‌های معتبر پروفسور، فقدان هریک از این پنج عامل روحی جذب غذا را در جسم دچار مخاطره کرده و موجب سوءتغذیه و بیماری می‌شود.

 

اینجاست که ارتباط تنگاتنگ تغذیه روح و جسم با هم ثابت می‌شود.

 

مرغ‌های خوشبخت سبوس می‌خورند

 

دکتر جعفریان به‌سبک غلط طبخ در ایران اشاره کرده و می‌گوید:

«این طبخ غلط باعث شده سبوس و پوسته ارزشمند گندم یا برنج در ایران دور ریخته شود.

با دور ریختن پوسته گندم و برنج با دست خود این پل را خراب می‌کنیم.

اگر آب برنج آبکشی‌شده را به آزمایشگاه بفرستید، می‌بینید که سرشار از ویتامین ب1 است.

تمام املاح و نیاز بدن در پوست گندم است که این پوست جداسازی شده

و در اختیار مرغ‌های خوشبخت قرار داده می‌شود.

آرد سفید زندگی را کوتاه می‌کند.

ما در فرآیند آزمایشی در آزمایشگاه دو دسته موش را انتخاب کردیم.

به یک دسته آرد سفید دادیم. همه موش‌ها بعد از دو هفته مردند.

اما به موش‌های دسته دوم در سالن دیگر گندم با سبوس داده شد بعد از دو هفته مشاهده کردیم همه می‌جهیدند.

اینجا ثابت می‌شود که آرد سفید کشنده است.

در کشور سوییس سبوس‌ گندم یا برنج در بسته‌های کوچک به قیمت یک فرانک فروخته می‌شود.

 

در ایران مشاهده کردم که سبوس‌ها در کیسه‌های بزرگ مقابل نانوایی قرار دارد.

با خود گفتم چه نانوای ثروتمندی... از او پرسیدم چند گرمی از این سبوس‌ها به من می‌دهید گفت: همه را بردارید.

 

گفتم چه خوب من دیگر نمی‌روم سوییس.

نانوا گفت: این کیسه را اینجا گذاشتیم که در زمستان از آن استفاده کنیم.

زمستان خانم‌ها به خاطر لغزندگی زمین می‌خورند.

ما این سبوس‌ها را کف زمین می‌پاشیم تا مردم زمین نخورند...

 

»سبوس بدن‌مان را چربی‌زدایی می‌کند او تاکید می‌کند: «اگر مردم بدانند سبوس در زندگی روزمره چه خاصیتی دارد هرگز این برخورد را با این ماده حیاتی نخواهند داشت.

 

سبوس چربی‌های اضافی را همراه صفرا می‌گیرد

و از سیستم گوارش جدا می‌کند.

صفرا را به جای اول خود بازمی‌گرداند و چربی را دفع می‌کند.

 

سبوس بخورید و بعد از سه هفته به آزمایشگاه بروید.

خواهید دید که کلسترول شما چقدر پایین آمده است.

سبوس را از نانوایی‌ها تهیه کنید و هر صبح در یک لیوان شیر حل کرده مصرف کنید.

 

 بهترین سبوس در پوست سیب است که سرشار از پکتین است

و اجازه نمی‌دهد علاوه بر چربی املاح خطرناک مثل سرب و جیوه در بدن باقی بماند.

 

»«سه» عاملی که عمر را کوتاه می‌کند

 

به گفته پروفسور اثبات شده

چاقی،

بی‌خوابی

و ناامیدی

سه عاملی هستند که عمر را کوتاه می‌کنند.

 

او در پایان تاکید می‌کند: «اگر می‌خواهید 120 سال عمر کنید و سالم بمانید،

 شب‌ها غذای پختنی نخورید.

پنج عضو بدن هرگز نمی‌خوابند: مغز، قلب، ریه، کبد، کلیه‌ها.

 

یک ماه از سال روزها روزه می‌گیرید.

یازده ماه از سال را هم شب‌ها روزه بگیرید

و تاثیر آن را در سلامتی ببینید.

سعی کنید ساعت شش عصر به بعد چیزی نخورید.

عصرانه بخورید.

وعده غذایی سنگین برای شام باعث می‌شود قلب با فشار بیشتری خون را پمپاژ کند

و اعضایی که در طول شب باید استراحت کنند مجبور به کار باشند.

 

بیایید مثل سایر کشورهای دنیا عصرانه بخوریم

و از مصرف غذاهای پختنی برای شام اجتناب کنیم

 

و با مصرف یک وعده غذایی سبک سلامت بدن‌مان را حفظ کنیم.»

                                          هارمونی با طبیعت

                                    بهترین راه خودبهبودی

در این همایش اعظم برزویی، مدیر موسسه حامیان وجود، هم در باب ارتباط سلامت با طبیعت‌گرایی و هارمونی با طبیعت سخنانی ایراد کرد.

 

او می‌گوید: «انسان از بدو پیدایش توانایی داشته خود را ترمیم کند.

این توانایی هنوز در او هست

اما به خواب رفته و تمرین‌های مداوم می‌تواند آن را بیدار کند

و خودبهبودی را به وجود آورد.

به همین دلیل است که یوگی‌ها، کسانی که طبیعت‌کار هستند،

کسانی که مدیتیشن کرده و زیاد تمرکز می‌کنند، کمتر از سن خود نشان می‌دهند؛

 

زیرا این افراد می‌توانند انرژی حیات‌بخش طبیعت را به سمت خود دعوت کنند.»

 

او می‌گوید: «یکی از بدبختی‌هایی که بشر بر سر خود آورده تکنولوژی است.

 

اما با توجه به پیشرفت‌های تکنولوژیک نمی‌توانیم بگوییم در قرن 21 از هواپیما یا موبایل استفاده نمی‌کنیم؛

 

اینها جزیی از برنامه‌های زندگی شده باید در راستای این پیشرفت راه‌های مقابله با ضررهای تکنولوژی را بیاموزیم که هماهنگی خود با طبیعت را از دست ندهیم.»

 

او با تاکید بر نقش انرژی بر فرآیند دست‌یابی به این هارمونی می‌گوید:

 

«امروز هیچ چیز را به‌عنوان موجود غیرزنده نمی‌شناسیم.

 

تمام چیزهایی که در هستی هستند شعور دارند.

بنابراین از هم تاثیر می‌گیرند و بر هم تاثیر می‌گذارند اما چیزهایی که مصرف می‌کنیم

از نقطه قدرت اولیه و اثربخشی اولیه خود خارج شدند.

 

ما می‌توانیم دوباره اینها را به سمت عقب برگردانیم و به مکانی برسانیم که در آنجا بیشترین حالت انرژی و تاثیرپذیری را بر سلامت دارند و کمک می‌کنند با طبیعت هماهنگی بیشتری پیدا کنیم.»

 

«روی» و سلامتی دکتر مرتضی قربانی‌راد، پژوهشگر تغذیه و دندان‌پزشک، در این همایش تاثیر عنصر «روی» و کمبود آن بر سلامت را تشریح کرد:

 

«روی در بسیاری از فعل و انفعال‌های شیمیایی بدن شرکت داشته

و برای حفظ سلامتی و طول عمرِ بی‌امراض ضروری است.

 

آنتی‌اکسیدانی است که در واکنش‌های اکسیداتیو استرس نقش دارد

و در افزایش سطح ایمنی و کارکرد صحیح آن نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند.

 

در ساختمان بسیاری از آنزیم‌های بدن نقش دارد

و فلزهای سمی وارده به بدن را جذب و خنثی می‌کند.

 

در کلانشهرهایی مثل تهران که هوا بسیار آلوده است و مرتب سرب، کادمیوم و سایر فلزهای سنگین وارد بدن می‌شود،

وجود کافی زینک مانع از تاثیرهای سمی و مخرب آنها می‌شود.»

 

این محقق تاکید کرد: «فقر روی، عامل بسیاری از بیماری‌هاست.

مهم‌ترین عارضه‌های ناشی از فقر روی شامل کم‌کاری تخمدان در بانوان، 

  و درنهایت ناباروری،

تشکیل لکه‌های سفید روی ناخن و تغییر شکل آنها،

به تعویق افتادن درمان جوش‌های غرور جوانی

و زخم‌های پوستی،

کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن،

کم بودن رشد کودکان،

اختلال رشد در اندام‌های جنسی زن و مرد،

تاثیر منفی بر رشد سیستم عصبی به‌ویژه در کودکان و نوزادان،

بروز اختلال‌های رفتاری مثل افسردگی، اسکیزوفرنی و پرخاشگری، پوکی استخوان، بیماری‌های تیروییدی و بی‌اشتهایی است.

در ضمن غذاهای دریایی مثل ماهی، میگو، صدف و نان‌های سبوس‌دار، تخم کدو و جوانه گندم منابع غنی روی هستند

 

زمانی که مشکل کمبود آب بدن رفع شود وبه اندازه کافی مایعات نوشیده شود ، رنگ ادرار باید به رنگ زرد روشن ودر زمان کم آبی،رنگ ادرار به رنگ زرد تیره یا قهوه ای روشن در می

آید .

در کل میزان آب از دست رفته بدن در ارتفاعات در زمان فعالیت های کوهنوردی نباید بیش از میزان آب از دست رفته در ارتفاعات پایین باشد ، و این فرآیند باید به تدریج صورت گیرد . با این حساب برخورداری از یک فرآیند ئیدراسیون( ئیدراته )مناسب درارتفاعات ( مصرف مایعات

کافی)امری است بس مهم و سخت .

در ورزش کوهنوردی دسترسی به اب ،کاری است تقریبا بس مشکلـ برای مثال ذوب کافی برف و نوشیدن آب بهداشتی از این جمله اند.همچنین بعنوان مکمل غذایی میتوان ازقرص ها

ی ویتامین C جوشان بهره گرفت.


 

نگهداری آب در بیماری حاد ارتفاع ( AMS )


با کاهش میزان مصرف انرژی و آب،بیماری AMS پیشروی می کند. در واقع در AMS ،میزان نگهداری مایعات با کاهش کلی وزن بدن همراه است . AMS معمولاً در ارتفاعات زیاد میتواند بطور خطرناکی با ادم ریوی ( HAPE ) وادم مغزی ( HACE ) همراه می گردد . در صورت بروز علائم بیماری و اجتناب از پیدایش این ناراحتی ها لازم است که به ارتفاعات کمتر فرود آمد. توجه داشته باشید که بهترین و مناسب ترین ارتفاع در افراد مختلف ، متفاوت و متنوع بوده و تحت تاثیر علم ژنتیک و فیزیولوژی هر فردی می باشد . در مجموع بدون توجه به نوع آموزش های فیزیکی ، برخی از افراد قادرند خیلی سریع به ارتفاعات صعود کنند،در حالی که سایرین تنها تا ارتفاع m 2500 ظرفیت افزایش ارتفاع دارند .



بررسی میزان آهن


توجه داشته باشید که در صورت بروز کم خونی یا عدم مصرف آهن کافی ، میزان اکسیژن مصرفی بدن کاهش می یابد . واین باعث نفس تنگی ، خستگی و کاهش توان کالری عضلات در مقایسه با فعالیت های ورزشی در ارتفاعات پایین می شود . این به نظر کاملاً هشدار دهنده می رسد ! چرا که در صورتی که شما در سطح دریا دارای این علائم باشید ، ممکن است دچار کم خونی شدید باشید.البته در اغلب مواقع،بعضی افراد حتی بدون بروز بیماری کم خونی یا با کم خونی خفیف نیز از فقر آهن رنج می برند. معمولاً افرادی که دچار فقر آهن هستند ، در حین پیاده روی مشکل چندانی ندارند ، چرا که آنها نیازی به تولید شدن بیشتر سلول های قرمز خون ندارند ؛ ولی در فعالیت های کوهنوردی و هیمالیانوردی ، در حین صعود به ارتفاعات ، هورمون اریتروپوئتین تحریک و بدن شروع به تولید سلول های قرمز خون در مغز استخوان می کند که این کاملاً بسته به میزان آهن ذخیره شده دارد . به این ترتیب قبل از افزایش تعداد سلول های قرمز خون شما حداقل به یک هفته زمان نیاز دارید ، و این تقریباً زمانی است که برنامه کوهنوردی و صعود شماشروع شده است .